Rólunk

Kik vagyunk mi? Mik a céljaink?

A Zöldek a zöldért Egyesület 2011 szeptemberében jött létre. Elsősorban iskolákkal, óvodákkal kívánunk kapcsolatot kiépíteni és szakemberek segítségével szeretnénk a kicsik és nagyok szemléletét környezettudatossá formálni. A hulladékkezeléssel kapcsolatos problémákat kiemelten fontosnak tartjuk.

Céljaink között szerepel továbbá a természetvédelem népszerűsítése, természetjáró túrák, különböző előadások, konferenciák, táborok és környezetvédelmi akciók szervezése.

Az oktatás és információ átadás kiemelt helyen szerepel az Egyesület célkitűzései között. Szakképzett oktatók közreműködésével környezetvédelemhez, megújuló energiákhoz kapcsolódó előadásokat, képzéseket, foglalkozásokat és rendezvényeket kívánunk szervezni.

Az egyesület tevékenysége és a közhasznú céljainak megvalósítása:

  1. Nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés: tudományos, ismeretterjesztő és egyéb előadások, képességfejlesztő foglalkozások szervezése, oktató programok, szakképzett előadók segítségével.
  2. Természetvédelem, állatvédelem: természetvédelemmel és állatvédelemmel kapcsolatos előadások, túrák szervezése.
  3. Környezetvédelem: konferenciák, táborok, környezetvédelmi akciók szervezése (pl.: szemétszedés, pataktisztítás), kiadványok szerkesztése, értékmentés.
  4. Rehabilitációs foglalkoztatás: előadások szervezése, nemcsak a rehabilitációra, hanem a prevencióra irányultan is, foglalkozások lebonyolítása, megrendezése.
  5. Munkaerőpiacon hátrányos helyzetű rétegek képzésének, foglalkoztatásának elősegítése és a kapcsolódó szolgáltatások: képzések szervezése, szakképzett oktatókkal való együttműködés, a hátrányos helyzetűek felzárkóztatása különböző képzések keretében, majd a munkakeresés elősegítése, iránymutatás.

Szólj hozzá!